Migrarea dinților este deplasarea lor din poziție anatomică în direcții opuse. De cele mai multe ori, migrarea apare atunci când un dinte sau mai mulți lipsesc. Restul dinților, care rămân își vor modifica poziția, adică vor migra. Acest proces va dezechilibra procesul masticator. Cel mai mult bineînțeles că au de suferit dintii care din zona dintelui extras. Aceștia se vor înclina sau se vor deplasa spre spațiul care a rămas pentru a putea umple golul creat.
De ce are loc migrarea dentară?
Odată cu trecerea timpului apar modificări atunci când are loc o extracție dentară. În cele de mai jos vei descoperi care sunt motivele pentru care are loc migrarea dentară.
Pierderea funcției masticatorie
Pierderea contactelor între dinți
Expunerea rădăcinilor iar asta va duce la mobilitate
Suprasolicitarea părții opuse în procesul de masticație
Carie la dinții care migrează din cauza pierderii contactelor corecte
Apariția pungilor parodontale
Distrugerea osului
Micșorarea spațiului lipsa
Crearea unui mediu favorabil pentru bacterii
Cum se poate soluționa problema de migrare a dinților?
Migrarea dinților are loc ca urmare a extracției dentare. În etapele inițiale de extracție se vor aplica tratamente pentru a stoca evoluția migrării dinților. Dacă problema migrării nu este stopată la timp atunci dinții se vor înclina și mai mult.
Soluțiile de stopare a migrării dinților sunt:
Poziționarea unor dispozitive ortodontice care au un rol clar de a menține spațiul edentat până când reușești să înlocuiești dintele lipsa cu un implant dentar
Tratament ortodontic care are rolul de a îndrepta dinții care au migrat
Înlocuirea neîntârziată a zonelor edentate cu soluții precum implant sau punte dentară
Care sunt complicațiile care sunt generate de migrarea dinților
Se va pierde în timp spațiul care este disponibil pentru inserarea rădăcinii artificiale specifice implantului și a coroanei care trebuie să fie atașată pe implant
Resorbții osoase severe care vor necesita adiție osoasă, asta va face ca tratamentele de înlocuire a dinților să fie prelungite
Ieșirea dinților din alveolă și dezgolirea rădăcinilor care poate determina în timp pătrunderea bacteriilor între dinte și gingie și care cauzează apariția bolii parodontale
Necrozarea osului care în timp va duce la pierderea definitivă a dinților.
Ca să poți evita situațiile neplăcute și pentru a nu ajunge în situații extreme trebuie să mergi constant la medicul stomatolog. Acesta este cel mai în măsură să îți realizeze un control amănunțit care să îți indice problema cu care te confrunți.
Dent Priority îți oferă informații importante
Apelează la Dent Priority și vei avea parte de o dantură frumoasă și sănătoasă. Este important să înțelegi că ai nevoie de controale periodice astfel încât să poți avea parte de o verificare amănunțită a danturii. Doar așa vei reuși să poți trata din timp toate problemele cu care te confrunți.
Dent Priority are grijă de dantura ta și te ajută să ai mai multă încredere în tine. Nu uita niciodată că zâmbetul tău te reprezintă și că trebuie să ai grijă de el.
Dr. Violeta Berceanu este medic stomatolog, absolventă a Facultății de Medicină și Farmacie Craiova, promoția 2013. Cu o vastă experiență în utilizarea microscopului dentar, ea se dedică sănătății dentare printr-o practică axată pe endodontie și restaurarea dinților tratați endodontic.
În cadrul clinicilor DENT PRIORITY, Dr. Berceanu realizează tratamente endodontice de înaltă complexitate exclusiv cu ajutorul microscopului dentar, obținând rezultate remarcabile datorită pregătirii sale profesionale avansate.
Întotdeauna preocupată de performanță și inovație, își actualizează constant cunoștințele prin cursuri și certificări internaționale. Cu o personalitate prietenoasă și empatică, Dr. Violeta Berceanu transformă fiecare vizită în cabinetul stomatologic într-o experiență minunată.