ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Înlocuirea măselelor cu implanturi dentare

Atât dinții cât și măselele sunt foarte importante pentru a avea parte de o dantură completă și frumoasă. Fie că vorbim de dinții frontali, caninii, premolarii sau molarii, toți sunt prețioși și trebuie să fie tratați cu multă atenție. Masticația are un rol important pentru pastrarea sănătății noastre.

Care este rolul maselelor în masticație?

Ca să poți avea parte de o masticație eficientă este necesară prezența tuturor dinților. În lipsa dinților, alimentele nu ar fi mărunțite corespunzător iar digestia ar fi destul de deficitară. În funcție de poziția lor în interiorul cavitații bucale, dinții au rolul de a musca și de a mesteca alimentele înainte ca acestea să fie înghițite.

Cu toate că toți dinții au aceeași funcție principala, există o mică diferența între aceștia. Dinții din față te vor ajuta să muști iar măselele exercită cea mai mare forță și presiune în procesul masticator. Măselele sunt mai mari ca dinții și au 2 sau 3 rădăcini. În plus, acestea sunt dotate cu 4 sau mai mulți cuspizi care au scopul de a fărâmița alimentele. Măselele sunt dinți foarte puternici care sunt ancorați în os ca și în cazul caninilor și care oferă suport în sprijinirea lucrărilor dentare. Acestea sunt considerate dinți stâlpi.

Măselele preiau cea mai importantă funcție în masticație. Dacă vei pierde măselele atunci dinții frontali vor fi suprasolicitați iar asta le va dăuna destul de mult.

În cazul în care măselele sunt afectate în întregime de carie iar tratarea lor nu mai poate fi realizată de medicul stomatolog este recomandată extracția acestora.

Implantul dentar este cea mai eficientă modalitate de înlocuire a maselelor lipsă

Cea mai modernă și cea mai eficientă modalitate de înlocuire a măselelor este implantul dentar. Înlocuirea maselelor cu implanturi dentare este cea mai bună varianta  de tratament. Acestea nu afectează sub nicio formă integrarea dinților vecini.

Un alt aspect important pe care implantul dentar îl oferă este faptul că se prezintă precum dintele natural. Este posibil să ai nevoie de adiție osoasă și este recomandat ca intervenția de inserare a implantului dentar să se realizeze într-un timp foarte scurt.  În caz contrar, osul se va putea resorbi în timp iar asta va conduce la manopere suplimentare iar timpul alocat se va prelungi.

Implantul dentar se poate realiza mai ușor și este individual. Acesta poate fi realizat astfel încât să fie perfect pentru tine și pentru nevoile tale. Acesta este o soluție estetică prin care poți avea parte din nou de o dantură completă și funcțională. În plus, are o stabilitate foarte bună și te vei bucura din nou de dantura ta pe deplin.

Dent Priority te ajută să ai o dantură sănătoasă

Dent Priority este alegerea ideală pentru toate acele persoane care vor să aibă parte de o dantură frumoasă și sănătoasă. Cu ajutorul medicilor stomatologi vei putea să zâmbești din nou cu încredere.

Măselele tale au nevoie de toată atenția medicilor stomatologi. Cu cât vei avea mai multă grijă de acestea cu atât vei avea mai multă încredere în tine și în zâmbetul tău.