ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informatii contact

© Dentpriority 2022, All Rights Reserved.

Importantă igienei dentare după inserarea unui implant

Implantul dentar este cea mai avansată tehnologie de înlocuire a unui dinte pierdut. Acesta oferă funcționalitate și estetică similară cu cea a dinților naturali.

Reușita implantului dentar depinde de calitatea și tipul implantului dentar dar și starea pacientului de sănătate. Este importantă atât starea generală cât și structura osoasă a pacientului. Longevitatea depinde în mare parte de un program corect de îngrijire a implantului dentar.

Ca durata de viață a implantului dentar să fie mai mare pacientul trebuie să știe ce are de făcut.

Igiena după inseararea implantului dentar:

Evita să presezi locul operat

Este foarte important să eviți să presezi locul operat timp de 2-3 zile deoarece zona va fi sensibilă. Poți ține o compresa cu gheață pe obraz timp de 15 minute. Gingia va sângera imediat după intervenție și va forma un cheag de sânge care va ajuta la vindecarea locului respectiv.

Consumă alimente moi și ușor de înghițit

Imediat după ce implantul dentar a fost inserat este recomandat să conumi alimente moi precum supe, piureruri sau alimente care nu necesită muscare sau solicitarea dinților.

Periajul dentar este important

Este recomandat să te speli pe dinți după fiecare masă, de cel puțin două ori pe zi. Periajul se va realiza la fel ca la dintii naturali, imediat după intervenție se va utiliza o periuță dentară cu peri moi care va curăta toată arcada inclusiv implantul dentar. Este necesar să acorzi timp periajului dentar și să îl realizezi cu mișcări ușoare în timpul igienei dentare. Utilizarea unei periuțe de dinți care are peri moi te va ajuta să elimini mai ușor resturile alimentare dar fără a răni gingiile.

Este recomandată utilizarea unei paște de dinți neabrazive astfel încât implanturile dentare să nu aibă de suferit.

Utilizarea atei dentare

Ață dentară va fi inserată în zona dintre corpul de punte și gingie. Se va igieniza implantul dentar și zona de joncțiune dintre implant și gingie.

Dușul bucal

Dușul bucal este produsul cel mai sigur pentru îndepărtarea resturilor alimentare din spațiile sub-gingivale care se află în proximitatea implanturilor dentare.

Dușul bucal este un dispozitiv care proiectează pe suprafețele dentare un jet continuu sau pulsatil de lichid. Irigarile orale sunt cele care masează și care stimulează gingiilor, acestea au scop terapeutic deoarece lichidul poate conține substanțe active nu numai apă.

Controalele periodice sunt esențiale

Ca implantul dentar să se bucure de o durata de viață mai mare este necesar să te prezinți la controale periodice. În cadrul clinicii noastre, Dent Priority te vei putea programa oricand pentru a te asigura că implantul tău dentar este în cea mai bună stare. Medicii noștri vor verifica igiena de care implantul a avut parte, dacă gingiile și osul sunt sănătoase și nu în ultimul rând dacă proteza este perfect adaptată.

Dent Priority este clinica care are grijă de zâmbetul tău

Dent Priority este clinica stomatologică care are de fiecare dată grijă de zâmbetul tău. Implantul dentar are nevoie de o îngrijire aparte pentru ca durata acestuia de viață să nu aibă de suferit.