ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Gingii inflamate cauze, tratamente și metode de prevenție

Atunci când ai o igienă orală precară poți avea parte de inflamarea gingiilor și poți risca să faci gingivită. Inflamarea gingiilor apare atunci când te aștepți mai puțin și cauzează o stare de disconfort. Acesta este motivul pentru care este important să știi care sunt cauzele apariției și care sunt simptomele afecțiunilor gingivale.

Ce sunt gingiile inflamate și care sunt cauzele apariției?

Gingia este cea mai importantă parte componenta a cavității orale, aceasta acoperă osul maxilar și în același timp înconjoară și susține dintii. Este un țesut fibros și foarte bine vascularizat. Aceasta are o culoare ai puțin intensă decât mucoasa cavității orale.

Atunci când gingia este sănătoasă, culoare este ei roz și este fermă însă, dacă aceasta suferă de anumite afecțiuni atunci culoarea va deveni roșu-violaceu și este mai sensibilă.

Gingiile inflamate pot provoca disconfort foarte mare și pot sângera în timpul periajului dentar sau al masticației.

Una dintre principalele cauze ale inflamării gingivale este neglijarea igienei orale iar asta va duce la acumularea plăcii bacteriene. Periajul dentar este foarte important pentru sănătate iar sănătatea gingiilor se află în strânsă legătură cu rutina igienei cavității orale.

Curățarea danturii este foarte importantă pentru sănătatea gingiilor. Trebuie să șții că în cavitatea bucală există în mod natural bacteria care întră în contact cu amidonul și cu zaharurile pe care le conțin alimentele și lichidele care sunt consumate zilnic. Ori de câte ori vei consuma băuturi care conțin zahăr, microorganismele care rămân în cavitatea bucală pot forma placa bacteriană, o pelicula fină care este realizată din bacterii.

În momentul în care igiena orală nu reprezintă o prioritate zilnică, placa bacteriană se strânge pe supragata dinților și pe linia gingiilor. În timp, placa bacteriană se mineralizeaza, se întărește și este mult mai greu de îndepărtat.

Tratamente pentru gingiile inflamate

Orice tratament care este realizat în scopul vindecării gingiilor inflamate începe cu o curățare riguroasă a testului infectat dar și a zonelor inaccesibile periajului dentar. Prina etapă a tratamentului gingiilor inflamate constă într-un periaj dentar și un periaj profesional.

În funcție de stadiul inflamării gingivale cea de-a două etapă a tratamentului constă în realizarea unui chiuretaj subgingivale pentru curățarea în profunzime care este urmat de curățarea cu solutii antiseptice și substanțelor medicamentoase.

Sterilizarea cu laser are rolul de a stimula gingia pentru o vindecare mult mai rapidă. Este o intervenție care se poate realiza sub anestezie locală.

Cele mai cunoscute metode de prevenție

Igiena orală riguroasă  cu un periaj de două ori pe zi te va ajuta să ții la distanță afecțiunile gingivale. Acestea pot duce la complicații dificile de aceea medicii stomatologi recomandă să iei toate măsurile de precauție. Este foarte important să nu neglijezi periajul dentar de cel puțin două ori pe zi.

Prevenția este una dintre cele mai bune soluții împotriva inflamării gingiilor. La Dent Priority vei găsi de fiecare dată cei mai buni medici care îți ofere cele mai bune rezultate.

Dent Priority te va ajută să ai parte de o dantură sănătoasă și frumoasă.