ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Diastema: Tipuri, cauze și tratamente eficiente

Diastema reprezintă un spațiu mai mare de 0.5 milimetri care apare între dinți. Acest spațiu se formează între dintii frontali superiori atât la copii cât și la adulți și are denumirea populară de strungăreață. Diastema este o anomalie dento-maxilară din cauza faptului că dintii nu sunt așezați corespunzător pe arcada maxilarului iar spațiul apare din cauza absenței congenitale a unui dinte.

Tipuri de diastema

Diastema poate fi de mai multe feluri. Aceasta este numită în funcție de locul în care este prezenta.

Diastema interincisiva

Diastema interincisiva este spațiul prezent între dintîi incisive centrali. Acesta apare la nivelul arcadei maxilare și mai rar la nivelul arcadei madibulare. Acest tip de diastema are nevoie de o atenție deosebită deoarece se poate grava.

Diastema patologică

Diastema patologică este acea afectiune care se caracterizeaza prin separarea a doi dinți. Este o imperfecțiune orală care este asociată cu alte probleme dentare precum inserția scăzută a frenului labial sau malocluzia dentară.

Diastema vera

Diastema vera reprezintă cauza dezvoltării exagerate a frenului buzei superioare sau inserția joacă la nivelul incisivilor. Aceasta este cea mai des întâlnită la transmiterea ereditară în condiții de recesivitate.

Diastema falsă

Diastema falsă sau secundară poate varia în ceea ce privește dimensiunea. Incisivii pot fi rotati cu coroanele dentare convergente sau de ce nu divergente. Diastema falsă poate fi baza unor anomalii dentare și din această cauza vizita la mediul dentist este mai mult decât necesară.

Diastema premolara

Diastema premolara este de fapt un spațiu interdentar la premolarii inferiori la nivel coronar și radicular. Are o mulțime de simptome pe care le vei putea depista cu ușurință.

Diastema fiziologică

Acest tip de diastema își face de cele mai multe ori apariția în momentul in care dantura are parte de o dezvoltare care poate fi armonioasă, mai exact vârstă cuprinsă între 4-5 ani. Acest tip de diastema se caracterizează printr-un spațiu între incisivii centrali temporari care în timp se pot transformă într-o diastema severă.

Cauzele apariției diastemei

Diastemele pot fi cauzate din multe motive. Cel mai bine este să citești cele de mai jos și vei descoperi care sunt cauzele apariției diastemei.

Infecția gingivală

Migrarea dinților poate fi un semn al infecției ginigvale. Boală parodontala poate avea că rezultat retracția osoasă sau pierderea osului care susține dintîi.

Obiceiuri vicioase

Diastema poate fi provocată de foarte multe aspecte și de obiceiurile vicioase așa cum ar fi deglutiția infantile sau suptul buzelor.

Dimensiunea dinților în raport cu osul maxilarului

Dacă dintii unei persoane sunt prea mici în raport cu dimensiunea osului. În cazul în care incisivii laterali superiori lipsesc sau sunt relative mici se va putea dezvoltă un spațiu între incidivii centrali.

Tratamente eficiente

Cele mai eficiente tratamente de care poți avea parte pentru a corectă diastema sunt următoarele:

  • Tratamentul cu aparat dentar
  • Tratament cu lucrări protetice
  • Tratament prin frenectomie
  • Tratament parodontologic

La Dent Priority vei găși cele mai bune servicii

Clinică noastră este cea mai în măsură să îți ofere dantură pe care o dorești. Tratamentele noastre sunt eficiente și te vor ajută să ai parte de zâmbetul perfect pe care îl dorești.