ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Cum să ai grijă de fațetele dentare?

Fațetele dentare te ajută să ai parte de un zâmbet impecabil pe care îl vei păstra mult timp. Acestea reușesc să acopere fața dintelui și să corecteze problemele de culoare, formă dar se pot folosi și în cazul dinților crăpați sau ciobiți.

Fațetele dentare sunt un tratament estetic care te vor ajuta să ai parte de un zâmbet superb.

Cum poți avea grijă de fațetele dentare?

Ca să poți avea grijă de fațetele dentare este necesar să urmezi toți pașii menționați mai jos până la cele mai mici detalii.

Practicarea unei igiene orale impecabile

Fațetele dentare nu au nevoie de modificări colosale în ceea ce privește rutina igienei orale. Este recomandat să te speli pe dinți după fiecare masă. Este necesar să te speli pe dinți de cel puțin 2 ori pe zi și este mai mult decât suficient.

Ața dentară trebuie să o folosești pentru a îndepărta resturile alimentare care vor rămâne între dinți după care iti poți clăti gură cu o apă de gură antiseptică.

Nu trebuie să îți faci griji cu privire la fațetele dentare. Acestea sunt atașate pe suprafața dintelui cu un adeziv special astfel încât periajul să nu le afecteze.

Mergi la controale periodice

Chiar dacă ai o igienă orală bună nu trebuie să uiți că placa bacteriană își va putea face simțită apariția. Igienizarea profesională si detartrajul  se pot realiza doar în cabinetul medicului stomatolog. Acestea se vor realiza cu ajutorul unor tehnici și tehnologii moderne.

Evita alimentele colorate

Fațetele dentare se pot colora în timp așa cum se întâmplă și cu dintii naturali. Alimentele sau băuturile colorate îți pot afecta aspectul dinților. Cafeaua, ceaiul, sfecla, vinul roșu sau fructele de pădure sunt renumite că fiind alimente care îți vor afecta culoarea dinților.Consumă cu moderație aceste alimente și spală-te pe dinți după fiecare masă astfel încât să ai parte de o dantură perfectă.

Evita să muști din alimente tari

Marea majoritate a persoanelor tind să muște din creioane, pixuri sau să își roadă unghiile.  Toate aceste obiceiuri vor putea produce fisuri la nivelul dinților naturali dar și la nivelul fațetelor dentare.

Noaptea trebuie să porți gutiera

Bruxismul este cunoscut în termeni populari că scarsnitul din dinți iar asta pune o mare presiune pe dantura ta. Fațetele dentare sunt rezistente dar presiunea care este rezultata din scrâșnit va putea afecta serios fațetele dentare dar și dintii naturali. Gutiera de noapte va elibera dintii din această presiune și îi va menține intacți.

Folosește o pastă de dinți potrivită

Atunci când ai fațete dentare este recomandat să folosești o pastă de dinți pe baza de enzime și de fluor. Acesta îți va proteja dantura de acțiunea agenților patogeni și va stimula activitatea enzimatica a salivei, formând o barieră naturală împotriva bacteriilor dăunătoare.

Dent Priority – te învață cum să ai grijă de fațetele dentare

Clinică noastră stomatologică Dent Priority, te va ajuta să ai parte de toate informațiile necesare astfel încât să ai parte de un zâmbet perfect. Fațetele dentare se pot întreține cu ușurință dacă vei urma sfaturile indicate de medicul stomatolog.