ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Cum să îți menții sănătatea orală atunci când porți aparat dentar

Igiena orală este foarte importantă atunci când vrei să ai o dantură sănătoasă, cu atât mai mult cu cât porți aparat dentar. În prezent, tot mai multe persoane aleg să meargă la medicul stomatolog și să își corecteze anumite probleme ale danturii. Aparatul dentar este singura soluție pentru a avea parte de o dantură mai frumoasă. Ca această procedura să aibă succes atunci este esențial să ai o igiena oarala mai bună și trebuie să cureți frecvent aparatul dentar.

Produsele recomandate pentru igiena dentară

Sunt anumite produse și accesorii care te vor ajuta să ai parte de o dantură frumoasă și sănătoasă. În cele de mai jos le vei putea descoperi și vei avea siguranță că te vor ajuta chiar și atunci când porți un aparat dentar.

Apă de gură

Apă de gură are un efect răcoritor și contribuie la combaterea cariilor. În plus, această ajută foarte mult la eliminarea resturilor de alimente. Unele produse din această categorie pot avea efecte benefice așa cum ar fi albirea dinților și reducerea riscului de formare a plăcii bacteriene.

Ață dentară

Ața dentară este utilizată în paralel cu periajul dentar și este mai eficientă dacă nu trebuie să alegi între ea și periuța de  dinți. Ața dentară are rolul de a elimina resturile alimentare care au rămas între dinți mai ales în zonele în care apă de gură nu are efect. Ața dentară contribuie foarte mult la eliminarea și la prevenirea tartrului.

Dușul bucal

Dușul bucal este un dispozitiv perfect pentru curățarea spațiilor interdentare și este folosit în mod constant deoarece îmbunătățește starea de sănătate a gingiilor. Rezervorul dușului bucal poate fi umplut cu apă de gură așa că poți îmbina în mod ideal efectele acesteia și pe cele ale atei dentare.

Periuță de dinți electrică

Periuța electrică efectuează 62.000 de micari pe minut. Asta înseamnă că va acționa mult mai ușor asupra plăcii bacteriene iar microbulele de aer create în urmă vibrațiilor vor curata și spațiile interdentare.

Îngrijirea aparatului dentar

Aparatele dentare sunt da mai multe tipuri în funcție de modul de fixare pe dinți sau de materialul din care acestea sunt fabricate. Cel mai important criteriu rămâne mobilitatea lui: cele mobile sunt mai ușor de curățat în timp ce aparate fixe au nevoie de o atenție sporită.

Aparatul dentar mobil

Poți curata aparatul dentar mobil dacă vei respecta umatoarele: îndepărtezi aparatul dentar înaintea fiecărei mese, te speli pe dinți după fiecare masă și înainte de a fixa aparatul dentar pe dantură, nu consumă sucuri acidulate, folosești soluții profesionale de curățare.

Aparatul dentar fix

Curățarea aparatului dentar fix este puțin mai complicată. Trebuie să îndepărtezi piesele mobile ale aparatului dentar, folosește întotdeauna pastă de dinți cu fluor,  folosește o periuță de dinți moale, în zonele greu accesibile poți folosi o periuță interdentara iar la finalul periajului îți poți clati gura cu apă de gură.

Clinica noastră Dent Priority te va ajuta să îți îngrijești mai bine aparatul dentar. Vei avea parte de o dantură frumoasă și sănătoasă.