ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Despre intervenția de sinus lift extern

Sinus lift-ul este o operație chirurgicală care se realizează pentru a crește volumul osului atrofiat care se află în zone dinților laterali superiori astfel încât acesta să aibă o grosime suficientă pentru instalarea unui implant dentar. Ca să se poată construi osul, podeaua sinusului maxillar este ridicată printr-o mică deschidere în maxilar.

Ce înseamnă sinus lift extern?

Sinus lift este un tip de reconstrucție osoasă care are ca scop recrearea unui volum osos suficient pentru a susține un implant dentar care poate înlocui un dinte sau mai mulți.

Sinus lift extern se realizează prin crearea unei trepte laterale în partea externă a osului sinusului maxilar. Această intervenție se realizează prin crearea unei trape laterale în partea externă a osului sinusului maxilar. Se efectuează prin ultrasunete pentru a evita deteriorarea membranei și pentru a permite inserarea grefei osoase.

Intervenția prevede o reconstrucție a osului atât în înălțime cât și în lățime prin inserarea osului înlocuitor care va fi stabilizat și care va stimula reformarea osului natural lipsa.

Ca această operație să fie una mai puțin invazivă se va crea un ghid chirurgical specific obținut prin transformarea tridimensională a CT-ului dentar într-un prototip care permite simularea operației în prealabil.

De ce ai nevoie de o intervenție de sinus lift extern?

Atunci când ai nevoie de un implant dentar dar nu ai suficient os fie la maxilarul superior fie la cel inferior ai nevoie ca implantul să fie corect susținut și stabil.

Implantul nu se poate insera pe porțiuni insuficiente de os deoarece va deveni mobil iar intervenția va fi una eșuată. Cea mai bună soluție este să apelezi la o adiție de os. Atunci când are loc adiția de os la maxilarul superior se numește sinus lift.

Cauzele rebsortiei osoase sunt:

  • Traumatisme
  • Lispa unuia sau a mai multor dinți de pe arcadă
  • Afecțiuni ale osului
  • Infecții cronice cu evoluție lentă

Ce implică operația de sinus lift extern?

În urma unor investigații cât mai bine realizate medicul îți va confirmă dacă este  necesar să ai parte de intervenția de sinus lift. Bineînțeles că este important să știi la ce să te aștepți.

  • Pregătirea

Medicul specialist este cel care analizează dacă pacientul este un candidat potrivit pentru procedura de sinus lift. Consultul este esențial iar pacientul trebuie să își facă mai multe analize.  Adiția osoasă are loc în maxilarul superior al pacientului.

  • Intervenția chirurgicală

Doctorul trebuie să facă o incizie în gingie după care ajunge la osul maxilar și trebuie să realizeze în suprafața acestuia o perforație pentru a pătrunde în membrana sinusului maxialar. Odată ridicat sinisul se va crea un spațiu iar în acel spațiu medicul va insera materialul. Operația de sinus lift nu este dureroasă și se realizează sub anestezie.

  • Recuperarea

Recuperarea se va realiza în două-trei zile de la intervenție dar nu vei simți un disconfort major. Nu este recomandat să dormi pe partea cu operația și nu trebuie să fumezi după intervenție.

Dent Priority te ajută să ai parte de o interentie reușită și te va ajuta ca și recuperarea să fie una de succes.