ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Când avem nevoie de gutiera dentară?

Atunci când spunem gutiera dentarîă foarte mulți dintre noi se gândesc la acea masca de protecție a dinților care este realizata din plastic, mai dur sau mai moale. Gutiera dentară poate fi purtată pentru a rezolva anumite probleme stomatologice.

Pe timpului nopții scrasnitul dinților este involuntar iar medicii stomatologi recomandă purtarea unei gutiere în timpul somnului pentru că dantura să fie pe deplin protejată.

Gutiera dentară se poate folosi în cazul în care suferi de bruxism și seamănă foarte mult cu o masca de protecție a dinților din plastic și cu o grosime variabilă. Gurtiera este transparentă sau colorată și se aplică pe una dintre arcade.

Mai sunt necesare gutierele după ce purtam aparat dentar?. După ce medicul stomatolog a stabilit că nu mai este necesar să porți aparatul dentar poți să introduci în tratament aparatul de contenție.

Care sunt situațiile în care ai nevoie să porți o gutieră dentară?

Vei avea nevoie de gutiere în următoarele situații:

  • Suferi de bruxism
  • Vrei să îți albești dintii
  • Ai avut parte de un tratament ortodontic
  • Parctici sporturi de contact
  • Are rolul de a tatona anumite poziții ale maxilarului

Gutiera dentară este un instrument medical creat special pentru a servi necesităților variate pe care le pot solicită pacienții. Gutiera dentară are un design simplu iar acțiunea ei este una mecanică și de cele mai multe ori pasivă.

Gutiera dentară poate avea un design simplu și este ușor de acceptat de către orice pacient, adult sau copil la orice vârstă. Gutiera a fost imaginată și creată pentru a fi folosită în afară cabinetului de medicină dentară. Aceasta se aplică și se îndepărtează cu cea mai mare ușurință din cavitatea orală chiar de către pacient.

Gutiera poate fi purtată în timpul liber și poate fi transparentă astfel încât să nu stârnească reacții sociale nefavorabile.

Tipuri de gutiere dentare:

În stomatologie se folosesc mai multe tipuri de gutiere dentare. Acestea diferă în funcție de scopul pentru care au fost concepute.

Gutiera dentară pentru bruxism

Acest tip de gutiera dentară este recomandat in special pentru a proteja dintii de efectele bruxismului. Acestea sunt realizate dintr-un plastic dur și flexibil iar aplicarea se va face pe o singură arcadă. Personalizarea acestui tip de gutiera este importantă pentru fiecare pacient în parte.

Gutiere ortodontice pentru repoziționare

Gutiera dentară de repoziționare este utilizată în tratamentele ortodonție și are ca scop poziționarea mandibulei la o distanță optimă față de maxilar și de corectare a ocluziei. Gutiera de repoziționare este specială și are un rol activ.

Gutiera de contenție

Gutiera de contenție este o gutiera aplicată după îndepărtarea aparatului dentar și are ca scop menținerea dinților în poziția realiniata. Gutiera de contenție trebuie să fie purtată o anumită perioada de timp pentru ca rezultatele să fie unele excepționale.

Dent Priority îți oferă gutierele perfecte

Poți apela la Dent Priority cu cea mai mare încredere dacă vrei sa ai parte de o dantură perfectă. Gutiera este foarte importantă și îți va asigura o dantură perfect aliniată. Cu Dent Priority ai parte de calitate și de siguranță.