ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Cât de des trebuie schimbate plombele dentare?

Plombele dentare sunt de cele mai multe ori folosite în stituatia în care este necesară reconstrucția unui dinte care este deteriorat de carii sau care este fracturat. Cu ajutorul plombelor forma naturală a dinților este restaurată iar zona sănătoasă a acestora va fi protejată.

Tot ce trebuie să știi despre înlocuirea plombelor

Când are loc înlocuirea plombelor?

Înlocuirea plombei trebuie să se realizeze atunci când dintii nu mai sunt protejați în condiții optime. Cel mai probabil este că mariginile plombei nu mai adera foarte bine la dinte și în această zona se infiltrează placa bacteriană.  În timp poate duce la apartia cariilor în jurul plombei existente sau chiar sub ea.

Poți să îți faci oricând o programare la medicul dentist care îți va rezolva această problema.Cel mai bine este să inlocuiesti plombă dentară cu una veche. Intervenția nu este deloc dureroasă și se realizează sub anestezie locală.

Dacă se va modifica culoarea plombelor atunci este un semn sigur că bacteriile au pătruns în zona respectivă. Plombele sunt realizate dintr-un matrial compozit care este sensibil la lumina. Culoarea inițială a plombelor este similară cu cea a dinților naturali dar se poate modifica între timp. Aceasta poate capătă în timp o culoare gălbuie sau gri. Este recomandată schimbarea plombelor pentru a nu risca să își facă apariția cariile secundare.

Înlocuirea plombelor mai are loc și dacă acestea prezintă fisuri sau pierderi ale materialului din care sunt realizate. Schimbarea lor în aceste situații oferă mai multe avantaje. Îmbunătățirea aspectului dentar este cu siguranță un criteriu important.

Cum are loc înlocuirea plombelor?

Înlocuirea plombelor dentare are loc doar după ce medicul stomatolog îți face un control amănunțit. Se va înlătura prin șlefuire materialul din care plomba a fost realizata după care se curată eventualele carii pentru a ajunge la zona sănătoasă a dinților.

Următorul pas este umplerea cavitatii create cu ajutorul unui material din compozit. Materialul se va modela și va capăta forma dintelui, după care va fi întărit prin fotopolimerizare, cu ajutorul unei lămpi care va emite lumina ultravioletă.

De ce trebuie să înlocuim plombele?

Plombele trebuie să fie înlocuite în timp util pentru a nu lasa cariile să avanseze. Acesta este un prim pas către pierderea dinților. Cu timpul însă, din cauza consumului alimentelor care pătează dintii dar și a sensibilității la lumina a materialului folosit, culoarea plombelor se va modifica.

Cum se poate prelungi durata de viață a plombelor?

Rezistență plombelor este  dată de calitatea manoperei dar și de cea a materialului folosit sau de comportamentul tău. Înlocuirea plombelor este recomandată doar atunci când funcțiile lor nu mai sunt optime.

Dent Priority te ajută să ai o dantură perfectă!

Dantura ta are nevoie de controale periodice pentru a se menține într-o stare perfectă. Trebuie să verfici constant plombele dentare pe care le ai pentru a te asigura că acestea sunt sănătoase. Medicii prezenți la Dent Priority te pot ajuta și îți pot verifica dantura constant astfel încât tu să ai siguranța unui zâmbet frumos și sănătos.