ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informatii contact

© Dentpriority 2022, All Rights Reserved.

Cum igienizăm implanturile dentare?

igienizare implanturi dentare

Implantul dentar este cea mai bună varianta prin care îți poți înlocui un dinte lipsa. Este foarte important să înlocuiești dintele în timp util pentru a nu apărea complicații pe viitor.

După inserarea implantului este foarte importantă igienizarea acestuia. Trebuie să încerci să eviți depunerea tartrului în zona respectiva pentru sănătatea implantului tău.  Dacă bacteriile vor pătrunde în zona de contact dintre implant și os atunci gingia se va inflama.

Cum putem igieniza implantul dentar?

Periajul este important

Periajul este cel care stă la baza igienei orale. Este foarte important să îți periezi dintii cu multă grijă și atenție mai ales dacă ai mai multe implanturi dentare. Un periaj corect realizat te va scuti de foarte multe neplăceri. Este recomandat să îți periezi dintîi de cel puțin două ori pe zi. În acest mod vei reuși să elimini resturile alimentare.

Îngrijirea complementară periajului dentar

Ca igienizarea implanturilor dentare să fie cât mai eficientă este necesar să te ajuți și de alte produse de igienă orală. Periuță de dinți reușește  să îndepărteze cea mai mare parte a resturilor alimentare dar mai există și anumite zone în care accesul este îngreunat. Din acest motiv este recomandat să folosești ață dentară sau apă de gură. Ața dentară trebuie să fie utilizată cu multă atenție pentru a nu răni gingia care susține implantul. Dușul bucal este și el o altă varianta pentru a curată zonele interdentare. Cu ajutorul apei de gură vei reuși să îndepărtezi particulele rămase și să îți oferi o respirație proaspătă.

Acordă atenție alimentelor pe care le consumi

Așa cum se întâmplă și  în cazul dinților naturali, implantul dentar se poate fisură, mai exact coroana acestuia. Din acest motiv nu este recomandat să consumi alimente foarte dure.

Implantul dentar are  parte de o stabilitate excelentă și de un suport optim dar trebuie să fii atent la ceea ce consumi. Alimentele foarte tari pot avea parte de consecințe complexe și este foarte dificil să remediezi acele probleme.

Poți alege să previi  în schimb, consumând alimente mai moi care să fie mult mai potrivite pentru sănătatea dinților tăi.

Igienizarea implanturilor dentare într-un cabinet stomatologic

Poți avea parte de o igienizare dentară complexă dacă vei apela la Dent Priority. Controlul medical dar și igienizare profesională trebuie să se efectueze la o anumită perioada de timp. Igienizarea dentară nu este deloc dureroasă și vei capătă senzația de dinți curati și de o respirație proaspătă. Medicul stomatolog este cel mai în măsură să îți ofere o dantură sănătoasă și frumoasă.

Elimina obiceiurile nesănătoase

Încearcă să elimini pe cât de mult posibil obiceiurile nesănătoase. Unele dintre acestea le pot face doar din reflex dar este mai mult decât recomandat să folosești un desfacator decât să înlături capacele cu  dintii. Încearcă pe cât de mult posibil să nu îți mai expui dantură la aceste obiceiuri care o vor afecta pe parcurs mai mult decât îți poți da seama.

Dent Priority este clinică familiei tale

Apelează cu încredere la Dent Priority și vei avea parte de o dantură frumoasă și sănătoasă pe care să te poți baza o perioada cât mai mare de timp.