ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Cele mai bune sfaturi pentru ingrijirea dintilor

dentpriority

In cavitatea bucala exista cateva sute de tipuri de bacterii si nu este deloc de mirare de ce igiena dentara este foarte importanta. Asa cum stim deja sanatatea generala este influentata de sanatatea dintilor si din acest motiv este recomandat sa dai dovada de responsabilitate atunci cand vine vorba de zambetul nostru si de ingrijirea corecta a dintilor.

Tehnica de periaj

Spalatul pe dinti trebuie sa fie efectuat cu rigurozitate de doua ori pe zi, si anume dimineata si seara. Acesta ar trebui sa mai fie efectuat si dupa consumarea alimentelor care pot afecta smaltul asa cum ar fi cele care se lipesc pe dinti.

Pentru a realiza un periaj corect trebuie sa folosesti miscari scurte si usoare. Este necesar sa te concentrezi pe fiecare zona de periaj, dupa cum urmeaza:

 • Periaza suprafetele exterioare ale dintilor de sus dupa care poti continua cu dintii de jos
 • Periaza suprafetele interioare ale dintilor de sus, dupa care vei continua cu dintii de jos
 • Periaza suprafetele ocluzale
 • Periaza limba

dentpriority-igiena-dentara

Folosirea atei dentare

Daca vrei sa folosesti ata dentara intr-un mod eficient cel mai important este sa aplici o tehnica corecta, dupa cum urmeaza:

 • Foloseste ata dentara cu grija astfel incat sa nu lezezi gingiile
 • Rupe o bucata de ata dentara cu o lungime aproximativ de 45 cm si infasoara capetele in jurul a cate un deget
 • Tine ata dentara intre cele doua degete mari si cele aratatoare si lasi intinsa o portiune de 2,5 cm
 • Introdu ata dentara intre dinti cu miscari lente inainte si inapoi
 • Atunci can data dentara ajunge la nivelul gingiei dupa care poti repeta acelasi lucru de cealalta parte a spatiului dintre dinti
 • Treci in mod sistematic de la un dinte la altul astfel incat sa cureti in profunzime toata dantura

Igiena-orala

Folosirea apei de gura

Apa de gura este un produs care trebuie sa fie inclus in rutina de ingrijire orala. Aceasta poate aduce numeroase beneficii periajului dentar si este dovedit stiintific ca mentine sanatatea gingiilor si a dintilor.

Pentru a folosi apa de gura trebuie sa urmezi pasii urmatori:

 • Masoara 10 ml de apa de gura dupa care clatesti timp de 1 minut si scuipi
 • Nu clatesti cu apa
 • Vei utiliza apa de gura timp de doua ori pe zi

Curatarea limbii

Limba este un organ musculos, acoperi cu o mucoasa si care are un rol in prehensiunea alimentelor in masticatie si in deglutitie. Atunci cand limba este curatata poti avea senzatii gustative sporite. In acest mod vei putea distinge mai usor gustul sarat, amar sau acru.

Atunci cand limba este curata celulele moarte se indeparteaza dar si bacteriile care pot afecta maimulte zone din cavitatea bucala. Limba trebuie sa fie curatat de doua ori pe zi dupa ce realizam periajul dentar. Forta care va fi aplicata va fi una minima iar miscarile efectuate vor fi dinspre inauntru in afara. In tot acest proces de curatare nu trebuie sa folosesti pasta de dinti.

Pentru mai multe sfaturi de ingrijire a dintilor poti apela in orice moment la un medic stomatolog care sa iti dea detalii cu lux de amanunte despre modul in care poti avea parte de o dantura perfecta.