ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Avantajele periajului dentar profesional

Periajul dentar este o procedura care nu implică durere. Acesta se realizează în cabinetul medicului stomatolog și are loc cu ajutorul unor instrumente și paște de dinți speciale pentru a se îndepărta placa bacteriană chiar și din cele mai inaccesibile zone.

Care este rolul periajului dentar profesional?

Periajul dentar profesional este realizat în urma unui detartraj. Cu ajutorul lui se va elimina placa bacteriană și tartrul superficial din regiunile în care periajul normal nu poate pătrunde.

O igienizare dentară profesională va include de fiecare dată și această procedura. Cu ajutorul acestui tip de periaj dentar vei avea parte de o culoare uniformă și albă a dinților. Petele cauzate de alimente și de fumat vor putea fi îndepărtate.

Cum se realizează periajul dentar profesional?

Periajul profesional dentar se realizează cu ajutorul unor periuțe speciale și gume de cauciuc moi. Vei folosi o pastă de profilaxie și va lasa suprafața dinților netedă și lucioasă. Medicul dentist va aplica periuța specială care produce mișcări circulare pe toate suprafețele dentare. Micarea periilor trebuie să fie una circulară iar forța de aplicare trebuie să fie moderată pentru ca dantura ta să nu aibă de suferit.

Când este recomandat periajul profesional dentar?

Periajul profesional este recomandat  în următoarele situații:

  • Înainte de anumite tratamente profilactice
  • După un detartraj cu ultrasunete cu curățarea și lustruirea dinților
  • Înainte de aplicarea bracketilor unui aparat dentar
  • Înainte de efectuarea unui tratament de albire dentară


Adopta o dietă corectă

Atât detartrajul cât și periajul profesional sunt pași importanți pentru menținerea sănătății orale. Depinde foarte mult de tine ca și pacient atunci când vine vorba de curățarea danturii. Sănătatea orală este foarte importantă și trebuie să acorzi acesteia o atenție suplimentară dacă îți doreșți să ai parte de dinți sănătoși și fără carii sau alte probleme. Periază-ți dintii de cel puțin două ori pe zi și vei avea parte de cele mai bune rezultate.

Controlul periodic este și el esențial. Trebuie să mergi la medic de cel puțin două ori pe an pentru ca dantură ta să fie verificată. Doar așa vei putea elimina riscul de apariție a cariilor sau a dezvoltării altor probleme care ți-ar putea afecta dantura.

Ce se întâmplă dacă nu apelezi la un periaj dentar profesional?

În cazul în care nu ai parte de periaj profesional și dacă nu mergi constant la medicul stomatolog atunci vei acumula mai multă placă bacteriană și tartru.  Dacă tartrul nu va fi eliminat atunci acesta va duce la inflamarea gingiei iar problemele vor continuă să apară. Poți să ai parte de cele mai bune rezultate doar dacă vei merge constant la medicul stomatolog și vei avea parte de o verificare completă a danturii tale.

Dent Priority are grijă de dantura ta

Dacă îți doreșți să ai parte de un zâmbet superb atunci Dent Priority este alegerea cea mai bună. Vei reuși să zâmbești din nou cu încredere în tine și te vei bucura de o dantură sănătoasă și completă.

Dent Priority îți oferă tratamente complexe de care te vei putea bucura atât tu cât și familia ta.