ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

În cât timp este gata inserarea unui implant dentar

Implantul dentar este cu siguranță o soluție perfectă de înlocuire a unui dinte lipsa. Acesta este o alternativa perfectă deoarece îți va oferi confort dar și liberatatea de a mânca și de a socializa cu mai multă încredere.

Implantul dentar poate îmbunătăți aspectul fizic, masticația dar și încrederea în sine. Spre deosebire de punțile dentare, are nevoie de o perioada mai lungă de tratament dar și rezultatul este unul rezistent și calitativ. Te vei putea baza pe implantul de care te veo bucura o perioada cât mai mare de timp.

Cât timp durează inserarea implantului în os?

Intervenția de inserare a implantului dentar implică introducerea în os a implantului dentar după care medicul protetician trebuie să atașeze pe acesta o coroana dentară. Durata este de regulă stabilită în funcție de complexitatea cazului dar și de numărul de implanturi care sunt necesare. Pentru un singur implant intervenția poate avea o durata cuprinsă între 20 și 30 de minute. Dacă ai nevoie de restaurarea totală a arcadei trebuie să știi că această procedura poate dura și 3 ore în funcție de caz și de complexitatea sa. După inserarea implantului dentar trebuie să aștepți o perioada cuprinsă între 3 și 4 luni ca implantul să se integreze perfect în os și vei avea parte de cele mai bune rezultate.

Poți avea coroana sau dinte fix în aceeași zi cu implantul dentar

Sunt destul de multe cazuri în care implantul dentar poate fi încărcat imediat cu o coroana sau cu o lucrare protetică fixă. În cazul dinților frontali se va putea realiza o coroana dentară provizorie care să permită vindecarea fără probleme. În acest mod nu vei fi nevoit să rămâi fără dintele din față pentru următoarele luni.  Această abordare se va putea aplica în cazurile în care medicul îți sugerează asta și există o planificare atentă încă de la prima consultație.

Pacienții care sunt edentati total și care și-au pierdut toți dintii de pe una sau de pe ambele arcade vor putea avea parte de încărcarea imediată a implanturilor dentare. Va fi necesar să porți o lucrare provizorie timp de 4-6 luni până la integrarea perfectă a implanturilor în os.

Cât timp rezistă un implant dentar?

Un implant dentar poate rezista și 10 ani dacă te vei îngriji de el. Implantul dentar poate rezistă chiar mai mult de această perioada dacă este bine întreținut și dacă vei avea parte de o igiena orală perfectă. Au existat cazuri în care implanturile dentare au rezistat între 25-30 de ani dar materialele din care au fost realizate au fost unele calitative.

Dent Priority te ajută să zâmbești din nou

Dent Priority este clinica care te va ajuta să zâmbești din nou. Poți discuta încă de la prima consultație cu medicul stomatolog și să stabilești împreună cu acesta care sunt rezultatele pe care le dorești. La Dent Priority vei găsi o întrega echipa care să lucreze pentru că dantura ta să aibă rezultatul pe care îl dorești.