ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Radiologia dentară 3D

Înainte ca medicul dentist să realizeze un anumit tratament, o extracție sau un implant dentar este recomandat ca pacientul să își facă o rafiografie dentară. Aceasta va dezvălui anumite detalii, care din păcate, nu se pot observa cu ochiul liber.

Imaginile vor putea fi obținute cu ajutorul razelor X dar asta nu trebuie să te sperie. Aparatul prezent în cabinetul Dent Priority este de ultima generație și îți va oferi rezultate sigure și calitative.

Când este necesară o radiografie dentară?

Radiografia dentară este necesară înainte ca medicul stomatolog să îți stabilească un diagnostic. Acesta va fi de un real folos în stabilirea unui diagnostic clar și corect. Datorită radiologiei dentare, medicii pot observa care este structura osoasă și care este poziționarea dinților.

Câte tipuri de radiologii dentare există?

Radiologia panoramică

Acest tip de radiologie este folosită de medicul stomatolog atunci când are nevoie de o imagine de ansamblu. Radiografia panoramică vizează ambele arcade dentare dar și sinusurile maxilare și canalele mandibulare. Procedura este realizată în 20 de secunde în care trebuie să stai nemișcat. În toată această perioada dispozitivul se va roți în jurul capului și va fixa zona interesată.

Radiografia retroalveolara

Acest tip de radiografie evidențiază dintele în toată dimensiunea lui.  Cu ajutorul radiografiei retroalveolare medicul stomatolog va avea acces la coroana, rădăcina și chiar și osul dintelui. Ca aceasta radiografie să se poată realiza este necesar să se monteze în gura pacientului senzorul radiologic folosindu-se un suport de plastic steril.

În acest tip de radiografie vor fi cuprinși până la trei dinți alăturați celui vizat direct pe mandibulă sau pe maxilar.

Radiografia bîte-wing

Rolul acestui tip de radiografie este de a determina cariile dentare plasate în zona de contact a dinților sau chiar sub plombe. Radiografia bite-wing este cea care va ajuta medicul stomatolog să descopere cariile care se localizează în smalțul dentar. Atunci când această radiografie se va realiza, pacientul va trebuie să își inclesteze dintii pe un dispozitiv care conține un mic flim radiologic.

Radiografia ocluzală

Acest tip de radiografie vizează întreaga arcadă dentară împreună cu maxilarul superior dar și cu mandibula. Utilitatea acestui tip de radiografii este în detectarea dinților crescuți, a dinților care încă nu au erupt dar și a fracturilor osoase sau a obiectelor străine. Tot această radiografie poate identifica prezența chisturilor sau a abceselor.

Beneficiile aduse de radiografia dentară 3D

  • Oferă o calitate superioară imaginii obținute
  • Oferă posibilitatea prelucrării imaginii în detaliu
  • Necesită o expunere scurtă a pacientului
  • Doza de radiații este mult mai scăzută față de radiografia clasică

În clinica noastră Dent Priority vei găsi informațiile de care ai nevoie

Radiografia dentară este o procedura minim invazivă din punct de vedere al radiațiilor. Nu trebuie să te îngrijorezi că vei fi expus la radiații. În timpul unei radiografii dentare, pacientul absoarbe 5 microsieverti de radiații iar în timpul unei radiografii digitate un singur microsievert. La Dent Priority vei  găsi cele mai bune aparate care să îți ofere un rezultat calitativ și pe care medicul dentist sa il poată lua în calcul.