ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Igiena dentară pentru purtătorii de aparat dentar

aparat dentar dentpriority img1

Persoanele care poartă aparat dentar au nevoie de o îngrijire aparte. Aceștia sunt mult mai predispuși la apariția cariilor dentare deoarece aparatul dentar are multe locuri în care se vor putea depozita resturile alimentare și ai nevoie de o igienă dentară mai aparte.

Iată ce trebuie să faci în cazul în care porți aparat dentar:

Dintii trebuie să fie periați după fiecare masă

Persoanele care poartă aparat dentar trebuie să își spele dintîi după fiecare masă și nu de două ori pe zi așa cum fac persoanele care nu au aparat dentar. Persoanele care nu au aparat dentar trebuie să își schimbe periuță o dată la trei luni în timp ce, persoanele care au aparat dentar trebuie să o schimbe o dată la două luni.

Folosește periuțe interdentare

Persoanele care poartă aparat dentar trebuie să folosească periuțe interdentare deoarece sunt foarte folositoare. Acestea ajung în spațiile greu accesibile, între cei doi braketi și în spațiile dintre sârmă și dinți.

Cum se realizează periajul dentar

Periajul dentar se va face atât în zona interioară cât și în cea exterioară. Mai exact, pe aria unde se efectuează masticația.  Trebuie să realizezi periajul cu multă răbdare și cu o atenție specială. Periuța trebuie să fie așezată la limita dintre dinte și gingie cu perii orientate în sus la maxilar și jos la mandibulă. Trebuie să se facă mișcări circulare în jurul axului propriu. Trebuie să fie finalizate cu o mișcare vertical de “ maturare” pornind dinspre gingie.

Ață dentară este importantă

Ață dentară are un rol important pentru o dantură sănătoasă. Dacă porți aparat denta există o ață dentară specială care are o zona asemenea unui burețel care asigura o igienizare perfectă dar și un aspect perfect al dinților.

Folosește apă de gură și dușul bucal

Apă de gură nu trebuie să lipsească din ritualul tău de iginea. Aceasta este un lichid concentrate care are un rol antisepctic și care este utilizată pentru clătirea gurii după ce are loc periajul dentar. Apă de gură previne apariția cariilor și protejează cavitatea bucală de atacul agenților bacterieni.

Dușul bucal este un dispozitiv care generează un jet de apă puternic și care ajunge în zonele greu igienizabile. Acesta are rolul de a disloca placă bacteriană și resturile alimentare dar și să facă masaj gingival.

Poți beneficia de igienizare profesională în cabinetul medicului stomatolog

Dacă vrei să ia parte de o dantură perfectă și dacă vrei să îți cureți dinți cât mai bine posibil atunci este recomandat să mergi într-o clinică stomatologică. La Dent Priority vei avea parte de o igienă perfectă. Vei reuși să ai parte de o dantură curată și sănătoasă. Este recomandă să apelezi  la o astfel de clinică dacă vrei să ai parte de cele mai bune rezultate. Poți avea parte de un detartraj , periaj profesinonal și Air Flow dentar care să te ajute să ai parte de o dantură perfectă. Îngrijirea dinților și a aparatului dentar este foarte importantă. Doar așa vei putea preveni apariția cariilor și a complicațiilor gingivale.