ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Durata îndreptării dinților cu ajutorul aparatului dentar

Îndreptarea dinților este un procedeu care oferă cele mai bune rezultate atât la adulți cât și la copii. Purtarea aparatului dentar este o soluție medicală prin care se corectează anomaliile la nivelul muscaturii dar și al oaselor maxilare.

Care sunt situațiile în care ai nevoie de un aparat dentar?

Ai nevoie de un aparat dentar pentru a avea parte de o dantură perfectă și frumoasă. Te poți folosi de el la orice vârstă astfel încât dantură ta să arate perfect.

Este necesar să porți aparat dentar în următoarele condiții:

  • Dinți rotiți
  • Dinți înghesuiți
  • Dinți cu diverse spatii între ei
  • Dinți aliniați pe diverse niveluri

Cât timp durează îndreptarea dinților cu ajutorul aparatului denatar?

Durata tratamentului ortodontic este specifică fiecărui caz în parte. Adulții vor purta aparatul dentar o perioada de timp cuprinsă între 6 luni și 2 ani. În cazurile ușoare în care este necesară doar alinierea dinților, va fi necesară purtarea aparatului dentar doar pentru o perioada de 6 luni.

În cazul celor mai dificile cazuri, în care este necesară corectura muscaturii purtarea aparatului dentar se poate prelungi până la 2 ani și jumătate.

Rapiditatea cu care aparatul dentar își face tratamentul ține și de tipul acestuia. Aparatele dentare clasice aduc de cele mai multe ori dintii în poziția corectă într-o perioada scurtă de timp.

Cum funcționează aparatul dentar?

Aparatul dentar acționează prin exercitarea unei presiuni asupra dinților și are ca efect deplasarea dinților în pozițiile mult dorite.

Cu ajutorul aparatului dentar se va modifica poziția dintilor și aceștia vor fi aliniați frumos astfel încât să te bucuri de o dantură perfectă.

Tipuri de aparate dentare și cui se adresează

Îndreptarea dinților se poate realiza doar cu ajutorul aparatului dentar. Acesta trebuie să fie purtat mereu dar mai sunt și anumite aparate dentare care se pot da jos pe durata tratamentului.

Aparate dentare mobile

Acest tip de aparat dentar este folosit în cazul copiilor. Acesta este compus dintr-o “placă” de material acrilat dar și o serie de elemente din sârmă care vor ajuta foarte mult la modificarea poziției dinților. Acesta se poate igieniza cu cea mai mare ușurință și se poate personaliza în funcție de dorințele copiilor.

Aparat dentar fix

Aparatul dentar fix se poate monta și se poate îndepărta de medicul specialist ortodont. Acest tip de aparat dentar este eficient deoarece reușește să modifice poziția dinților într-o manieră precisă.

Alignere

Alignerele sunt aparate dentare de tip gutiera și reprezintă o alternativă perfectă a aparatelor dentare fixe. Acestea sunt realizate după forma dinților pacientului dintr-un material plastic transparent. Avantajele acestui tip de aparat dentar este că se pot igieniza cu ușurință și poate fi îndepărtat de pacient.

Dent Priority te ajută să ai un zâmbet perfect

Dacă vrei să ai parte de o dantură frumoasă atunci Dent Priority este alegerea perfectă pentru tine. Poți avea parte de un zâmbet perfect cu dinți aliniați care să îți ofere cele  mai multă încredere în ține. Medicii clincii noastre te vor ajuta să ai dantura la care visezi.