ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Când este nevoie de un implant dentar?

Implanturile dentare au devenit una dintre cele mai eficiente soluții pentru a restabili funcția și estetica dentară. În acest articol vei descoperi care sunt situațiile în care pacienții ar putea avea nevoie de un implant dentar și beneficiile aduse de această procedură în recuperarea calității vieții și a zâmbetului.

Iată care sunt situaţiile în care ai nevoie de un implant dentar

Pierderea unuia sau mai multor dinți

Pierderea unuia sau mai multor dinți poate avea un impact semnificativ asupra vorbirii, mestecării și aspectului fizic al pacientului. În cazul în care dintele pierdut nu este înlocuit, pot apărea complicații precum migrarea dinților vecini, ocluzia incorectă și deteriorarea structurii osoase. Implanturile dentare oferă o soluție stabilă și durabilă pentru înlocuirea dintelui pierdut, ajutând la menținerea alinierii corecte a dinților și îmbunătățirea funcționalității.

Proteze dentare nesatisfăcătoare

Pacienții care folosesc proteză dentară pot experimenta disconfort, senzații neplăcute și chiar dificultăți în a vorbi sau a mânca. În astfel de cazuri, un implant dentar pot fi o soluție excelentă. Prin fixarea implanturilor în osul maxilar sau mandibular, protezele dentare pot fi susținute mai bine și pot oferi pacientului o stabilitate și siguranță crescută.

Eșecul tratamentelor de canal

În cazurile în care tratamentele de canal nu au avut succes și dantura rămâne afectată din cauza infecțiilor sau deteriorării structurii dintelui, un implant dentar poate fi soluția optimă. Prin extragerea dintelui afectat și înlocuirea lui cu un implant, se poate preveni răspândirea infecției și se oferă o alternativă durabilă pentru restabilirea funcției și esteticii dentare.

Boli parodontale severe

Boala parodontală avansată poate deteriora țesuturile de susținere ale dinților, ceea ce poate conduce la pierderea lor. În astfel de cazuri, implanturile dentare pot fi o opțiune de tratament viabilă pentru a înlocui dinții lipsă și pentru a restabili funcția masticatorie.

Caria dentară avansată

Dacă caria dentară progresează într-o măsură în care afectează rădăcinile dentare sau structura dintelui într-un mod ireversibil, extracția dintelui poate fi necesară. Un implant dentar poate fi apoi inserat în locul dintelui extracționat, permițând refacerea funcționalității și esteticii zâmbetului.

Restaurarea zâmbetului

Pacienții care au suferit un traumatism dentar sau au avut dinți afectați de carii extinse pot avea un zâmbet afectat și o încredere redusă în sine. Implanturile dentare pot fi utilizate pentru a înlocui dinții afectați și pentru a restaura zâmbetul pacientului, permițându-i acestuia să se bucure din nou de un aspect fizic plăcut și să recâștige încrederea în propriul zâmbet.

Implanturile dentare au revoluționat tratamentul pierderii dentare, oferind pacienților o soluție eficientă, stabilă și estetică pentru a-și restabili funcția și aspectul zâmbetului. În cazul pierderii unuia sau mai multor dinți, eșecului tratamentelor de canal sau a protezelor nesatisfăcătoare, implanturile dentare reprezintă o alegere excelentă pentru a îmbunătăți calitatea vieții și a obține un zâmbet sănătos și strălucitor. Înainte de a alege această procedură, pacienții trebuie să consulte un medic dentist pentru a evalua fezabilitatea și beneficiile specifice în cazul lor.

Dent Priority este clinica stmatologică care oferă cele mai bune dar şi cele mai sigure rezultare. Alegând această clinică vei avea parte de un zâmbet perfect.