ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Avantajul detartrajului cu Air Flow

Frumusețea zâmbetului tău este dată de modul în care îl îngrijești. Ingienizarea dentară profesională este acea lucrare stomatologică prin care se îndepărtează placa bacteriană, tartrul dar și coloratiile alimentare.

Air Flowul este o metodă inedită de curățare a dinților cu ajutorul unui dispozitiv care generează un jet de apă, aer și particule fine de bicarbonat de sodiu. Acest jet acționează cu o presiune mare.

De ce să alegi detartrajul cu Air Flow?

Ultrasunetele sunt cel mai des folosite pentru detartrari profesioniste. Prin Air Flow se asigura o curățare mult mai intensă.

Placa bacteriană poate fi și ea îndepărtată cu ajutorul air flow-ului și acesta poate masa zona și stimula circulația sanguina locală. În combinație cu un periaj profesionist, air flow-ul poate să susțină sănătatea dinților.

Când este recomandat o procedura de Air Flow dentar?

Air Flow-ul dentar se poate folosi doar în anumite situații precum:

  • Pentru curățarea suprafețelor ocluzale înainte de sigilarea dinților
  • Pentru eliminarea depunerilor de tartru din spațiile interdentare
  • Pentru îndepărtarea colorațiilor și pigmentatiilor de pe dinți
  • Înainte de aplicarea unui aparat dentar fix
  • Pentru tratarea afecțiunilor parodontale
  • Pentru curățarea bracket-urilor în cazul aparatelor ortodontice fixe

Avantajele oferite de detartrajul cu Air Flow:

Confort sporit

Instrumentele utilizate acum o perioada de timp  provocau durere pacientului și disconfort. Aparatul Air Flow pulverizează particule de dimensiuni mici și nu există un contact al acestuia cu suprafețele dentare care să provoace disconfort pacientului.

Îndepărtează petele superficiale

Air flowul este o metoda eficientă prin care medicul stomatolog poate înlătura coloratiile care sunt date de fumat sau de lichide precum vin roșu, ceai negru sau cafeaua. Pigmentiile superficiali de la nivelul molarilor se pot înlătura cu succes de medicul dentist în timpul acestui proces.

Rapiditate în curățare

Air flow-ul îți oferă o curățare mai rapidă a plăcii dentare față de mijloacele de igienizare uzuale.  Asta înseamnă că îți va oferi o eficientă mai buna dar și un timp mai redus de petrecut în cabinetul medicului stomatolog.

Reduce sensibilitatea dentară

Micile fisuri și neregularități ale smalțului expun dentina și pot da sensibilitate pacientului la contactul cu alimente foarte reci sau foarte calde.

Etapele detartrajului dentar:

Detartrajul dentar se va realiza de către medicul stomatolog până la cele mai mici detalii. Acesta are loc în funcție de următoarele etape:

  • Medica va începe procedura de detartraj în funcție de metodă aleasă
  • Tehnica de air florw este cea care masează gingiile și care reduce disconfortul
  • Are loc periajul profesional

Cum îți menții sănătatea orală?

Sănătatea orală este foarte importantă și este primul pas către o dantură sănătoasă. Periajul corect durează cel puțin 5 minute și trebuie să cuprindă atât dintele cât și gingia.

Periajul corect trebuie să se realizeze pe grupe de câte 2 dinți. Folosirea atei dentare și a apei de gură trebuie să folosită zilnică. Evita pe cat de mult posibil alimentele și băuturile care colorează dintii care conțin mult zahăr.

Vizita periodică la medicul dentist trebuie să se realizeze constant. Dent Priority este clinica la care poți avea parte de o dantură perfectă.