ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Pot beneficia fumătorii de implant dentar?

Implantul dentar este o soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților pierduți. Fumătorii se confruntă adesea cu probleme dentare, inclusiv deteriorarea dinților și a gingiilor. În acest articol, vei descoperi beneficiile implantului dentar pentru fumători și cum aceștia ar putea beneficia de această procedură.

Ce este implantul dentar?

Implanturile dentare sunt de obicei fabricate din titan sau din aliaje de titan, deoarece aceste materiale sunt biocompatibile, adică sunt bine tolerate de organismul uman și nu provoacă reacții alergice sau respingere. Procedura de implantare a unui implant dentar implică mai multe etape și poate dura câteva luni pentru finalizare.

În prima fază, implantul dentar este inserat în osul maxilar sau al mandibulei printr-o intervenție chirurgicală. După inserare, osul va crește în jurul implantului, fixându-l în mod ferm în locul său. Această perioadă de vindecare și integrare a implantului în osul maxilar sau al mandibulei se numește osointegrare și poate dura între 3 și 6 luni.

După ce osointegrarea este finalizată, se atașează o mică componentă numită pilon sau abutment la implant, care va servi drept bază pentru coroana dentară sau proteza dentară.

Etapa finală constă în realizarea coroanei dentare sau protezei dentare propriu-zise, care este fixată pe pilonul implantului. Aceasta este realizată de un tehnician dentar și poate fi confecționată din ceramică sau alte materiale rezistente și estetice, pentru a se potrivi cât mai bine cu restul dinților naturali. După finalizarea procesului, implantul dentar oferă un aspect natural și funcționalitate similară cu a unui dinte natural.

Fumătorii pot beneficia de implant dentar?

Fumatul poate avea un impact semnificativ asupra sănătății orale. Substanțele chimice prezente în fumul de tutun pot cauza inflamații ale gingiilor și deteriorarea structurii osoase din jurul dinților. Acest lucru poate duce la slăbirea dinților și la pierderea lor în cele din urmă. Fumătorii prezintă, de asemenea, un risc crescut de infecții și complicații în timpul procesului de vindecare după extracția dinților.

Implantul dentar oferă o soluție durabilă și eficientă pentru fumătorii care au pierdut unul sau mai mulți dinți. Un implant dentar constă într-un șurub de titan care este inserat în osul maxilar sau mandibular și servește drept rădăcină artificială pentru dinte. Această procedură permite înlocuirea dinților pierduți cu proteze dentare solide și stabile.

Beneficiile implantului dentar pentru fumători sunt multiple. În primul rând, implanturile dentare sunt rezistente la decolorare și nu sunt afectate de substanțele chimice din fumul de tutun. Acest lucru înseamnă că dinții înlocuiți prin intermediul implantului vor rămâne albi și strălucitori, oferind o estetică superioară.

De asemenea, implanturile dentare ajută la menținerea sănătății osoase. Fumătorii prezintă un risc crescut de pierdere a masei osoase în jurul dinților. Implantul dentar poate stimula creșterea osoasă în acele zone, contribuind la menținerea densității osoase și prevenind slăbirea maxilarului sau a mandibulei.

Un alt beneficiu al implantului dentar pentru fumători este că acesta reduce riscul de infecții. Fumătorii sunt mai susceptibili la infecții ale gingiilor și ale cavității bucale, iar implantul dentar poate ajuta la închiderea spațiilor goale și la prevenirea acumulării de bacterii.

Dent Priority este clinca care poate avea grijă de zâmbetul unui fumător.