ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informații contact

© Dentpriority 2024, All Rights Reserved.

Avantajele şi dezavantajele sistemului “fast&fixed”

clinica stomatologica slatina

Sistemul „fast&fixed” este o abordare inovatoare în stomatologie și chirurgie orală care a revoluționat modul în care pacienții pot recăpăta un zâmbet sănătos și frumos. Acest sistem implică utilizarea implanturilor dentare pentru a fixa o punte sau o proteză dentară permanentă în gura pacientului. Bineînţeles că există avantaje și dezavantaje ale sistemului „fast&fixed.”

Avantaje ale sistemului „fast&fixed”

Rezolvarea rapidă a problemelor dentare

Unul dintre cele mai mari avantaje ale sistemului „fast&fixed” este capacitatea sa de a rezolva rapid problemele dentare. Mulți pacienți care suferă de dureri dentare severe sau probleme de mestecare pot beneficia de acest sistem, deoarece poate oferi o soluție rapidă și eficientă.

Reabilitare imediată

„Fast&fixed” permite reabilitarea imediată a pacientului. După procedura de implant dentar, pacienții pot mânca și zâmbi cu încredere imediat, fără a aștepta luni de zile pentru vindecarea completă a implantului.

Estetică dentară superioară

Sistemul „fast&fixed” oferă o estetică superioară, deoarece implanturile dentare sunt proiectate să se potrivească perfect cu restul dinților pacientului. Acest lucru asigură un aspect natural al zâmbetului, care poate îmbunătăți încrederea pacientului.

Stabilitate crescută

Cu „fast&fixed,” implanturile sunt ancorate ferm în os, oferind o stabilitate crescută pentru puntea sau proteza dentară. Asta înseamnă că pacienții pot mânca mai multe alimente și pot vorbi fără a se teme că proteza se va deplasa sau va cădea.

Simplificarea procedurii

Sistemul „fast&fixed” simplifică procedura pentru pacient. În loc să aibă nevoie de mai multe intervenții chirurgicale, cum ar fi un implant dentar  tradițional, pacientul are nevoie de doar câteva intervenții pentru a-și restaura zâmbetul.

Economisirea timpului și banilor

Cheltuielile pentru „fast&fixed” pot fi mai mici în comparație cu alte proceduri dentare, deoarece necesită mai puține vizite la medic și mai puțin timp pentru reabilitare. Acest lucru poate fi un avantaj pentru pacienții cu bugete mai restrânse.

Dezavantaje ale sistemului „fast&fixed”

Costul inițial

Unul dintre principalele dezavantaje ale sistemului „fast&fixed” este costul inițial mai mare în comparație cu alte opțiuni de înlocuire a dinților. Deși poate economisi timp pe termen lung, mulți pacienți pot fi descurajați de prețul inițial destul de mare.

Procesul chirurgical

Procedura „fast&fixed” implică intervenții chirurgicale, ceea ce poate fi înfricoșător pentru unii pacienți. De asemenea, există riscuri asociate cu orice procedură chirurgicală, cum ar fi infecția sau sângerarea excesivă.

Efortul de întreținere

Chiar dacă proteza este permanentă, pacienții trebuie să acorde o atenție deosebită igienei orale și să facă vizite regulate la medic pentru a-și menține zâmbetul sănătos.

Necesitatea evaluării adecvate

Nu toți pacienții sunt potriviți pentru sistemul „fast&fixed.” Este necesară o evaluare atentă pentru a determina dacă pacientul are suficient os în maxilar pentru a susține implanturile.

Reacții alergice sau respingere

Există întotdeauna riscul ca organismul să respingă implanturile, deși acest lucru este destul de rar. De asemenea, unii pacienți pot dezvolta reacții alergice la materialele folosite în sistemul „fast&fixed.”

În concluzie, sistemul „fast&fixed” are atât avantaje, cât și dezavantaje importante. Este o opțiune excelentă pentru pacienții care caută o soluție rapidă și permanentă pentru problemele dentare, dar trebuie să ia în considerare costul inițial și să fie pregătiți pentru procedura chirurgicală. Este important ca fiecare pacient să discute cu medicul său despre opțiunile disponibile și să decidă împreună care este cea mai bună soluție pentru nevoile lor dentare.