ro en de fr it es

Luni – Vineri 10.00 – 19.00

Informatii contact

© Dentpriority 2022, All Rights Reserved.

Awesome Image

Pedodontie

pedodontie copii craiova

Stomatologie pentru copii-PEDODONTIA

 

Ce reprezinta PEDODONTIA?

Pedodontia reprezinta aceea ramura stomatologica care se adreseaza copiilor, ocupandu-se cu diagnosticul si tratamentul stomatologic al dintilor de lapte si al dintilor permanenti la tineri. La clinica DentPriority, medicii pedodonti sunt extrem de profesionsiti si pun pe primul loc confortul si sanatatea orala a copilului vostru.

De la cele mai mici varste, specialistii nostri au grija ca fiecare copil sa-si insuseasca reguli corecte de igiena orala, sa realizeze tehnici corecte de periaj si sa-i sfatuiasca in legatura cu alimentatia, pentru a avea in acest fel dinti albi, sanatosi si stralucitori. La clinica DentPriority, medicii pedodonti trateaza pacientii micuti prin metode neinvazive, intr-un ambient primitor si relaxant.

Datorita atmosferei prietenoase si foarte placuta, dar si a tratamentului netraumatic, micutii vin la DentPriority cu multa placere.

Fiecare om prezinta de-a lungul vietii sale, doua generatii de dinti si anume: dintii temporari sau dintii de lapte (apar la varsta de 6 luni – pana la varsta de 2-3 ani) si dintii permanenti sau dintii definitivi.

Cat de importanta este tratarea dintilor de lapte?

Dinti de lapte joaca un rol destul de important cand vine vorba de ghidarea si aparitia corecta a dintilor permanenti pe arcadele dentare, acestia influentand dezvoltarea oaselor maxilare si dezvoltarea vorbirii, dar permit si o masticatie si hranire corespunzatoare a copilului.

Datorita alimentatiei nesanatoase si a igienei necorespunzatoare, dintii de lapte ajung sa fie afectati de anumite leziuni, mai precis de caria dentara. Caria dentara are forme clinice deosebite si tratamente deosebite pentru fiecare tip de dentitie (dentitia de lapte sau dentitia definitiva). Aceste complicatii ale dintilor temporari pot sa duca pana la afectarea mugurelui din dentitia permanenta. Tratamentele pentru dintii de lapte constau in: periaje profesionale, fluorizari, sigilari si tratamentul cariilor.

Profilaxia dentara este foarte importanta, deoarece prin vizitele la medicul stomatolog si prin tratamentele realizate la timp, se previn multe din problemele dentare grave. Cu cat va prezentati mai devreme cu copilul la medicul pedodont, cu atat tratamentul stomatologic va putea fi realizat cu mai multa abilitate si fara prea mari complicatii.

Vizita la cabinetul stomatologic este recomandata din momentul in care a aparut primul dinte, iar pentru a mentine dintii temporari ai copilului sanatosi, sunt necesare controale periodice la medicul pedodont. Mergand la timp la medicul pedodont, veti putea sa depistati la timp la copilul vostru, unele anomalii ale aparatului dento-maxilar si de asemenea, veti putea primi sfaturi adecvate legate de modul de efectuare al igienei orale.

Clinica DentPriority pune la dispozitia micutilor si tinerilor pacienti, medici stomatologi specializati in pedodontie, extrem de profesionisti, care stiu sa ofere acestora, inca de la prima vizita o experienta stomatologica foarte agreabila, tehnologie de ultima generatie si un mediu destins, care va transmite multa incredere si siguranta.

De fiecare data, copiii revin fara teama si cu zambetul pe buze la DentPriority, deoarece noi tratam sanatatea lor orala cu responsabilitate, rabdare si mult respect.

Toti copiii care vin la clinica DentPriority, devin mereu prietenii nostri, inca de la prima vizita!